Om Oss
About Us
 

 

 

Lite historia om oss.

Vi bor 1 mil utanför Norrköping ut mot kusten och Arkösund.

Vi är jag Ingrid Lindgren och yngsta dottern Anna Gunnarsson.

Vi bedriver en kennel i mindre skala där varje kull får leva med familjen och är noga planerad med tanke på mentalitet, eventuella sjukdomsanlag m.m.

 

 Jag är uppvuxen i en uppfödarfamilj där min morfar födde upp Smålandsstövare och Hamiltonstövare från slutet av 30-talet och som lades ner efter en Stroke 1958.

Jag hade min första egna kull 1965 då var det Dvärgpudel. Från slutet av -60 talet, var det dax för familj, barn och heltidsarbete som tog mycket tid, så det dröjde 30 år innnan nästa kull föddes.

Då startade vi med Pommerianen och efter några år även Chinese Crested Dog, vartefter blev det Chinese Crested som vi har fött upp i 22 år. Eftersom vi har ett allmänt och stort intresse av hundar, oavsett ras, så har det funnits en del olika raser hos oss genom åren som gått.

Vi har nästan alltid haft en eller två hundar av stora raser, samtidigt med de små raserna. Några ex. Newfoundland. Grand Danios m.m.

 
 

Ingrid är utbildad Ringsekreterare, har under några år varit ansvarig i CCD, uppfödarkommite och vc. ordförande under 1997. Jag och Anna har även gått flera olika Genetikkurser och Anatomikurser.

Vi har godkänd uppfödarutbildning genom både SKK och Chinese Crested Club.
Under de 30 åren jag inte bedrev uppfödning har det funnits Bla. Schäfrar och tränat upp hundar till Skydds har gjort ett flertal MH. BoK prov och korningar. 

   De raser som vi hitills har fött upp har varit Dvärgpudel, Pomeranian, Chinese Crested Dog och Pero Sin Pelo Del Peru. Totalt 151 valpar.

Efter 22 år med Chinese Crested Dog har vi med stor vånda beslutat att lägga ner uppfödningen av den rasen. Tanken är att Anna med tiden helt ska ta över och driva uppfödningen. Hon har gjort rasvalet och efter att vi i nästan 2 års tiden tittat på rasen Podengo Portugese Pequeno Cerdoso kom till slut importen av Opera De Viamonte 2014 en ny rolig utmaning.

Opera alias Vittra är supertrevlig och vi är mycket nöjda med henne. Hon är den första Podden men absolut inte den sista som kommer att finnas i våra hem. Har också två Irländska Varghundar. De underbara flickorna Nova och Kiwi. 3 Chinese Crested dog. Som alla är över 8 år.

   Om det finns frågor och funderingar om våra hundar, kullar och avel. Skulle det uppskattas väldigt högt, om vederbörande som undrar, tar kontakt med oss. Många spekulationer och feltolkningar skulle då kunna undvikas.

Många hälsningar
Ninni och Anna

Kvalitet går före kvantitet.